Maya Sundlöf,
ansvarig mäklare

Är du intresserad att veta mera, lägga ett bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Utgångspris4 500 000 kr
TypÖvrig bostad
Tomtarea96 241 m²
UpplåtelseformFriköpt
Driftkostnadca 25 710 kr/månad

Franshammar 216, Hassela

Franshammar herrgård intill Hassela golfklubb med enorma möjligheter!

Beskrivning

Den vackra herrgården i Franshammar, kanske ännu mer känt som det före detta Hasselakollektivet i Hassela, letar nu efter en ny och driven ägare och söker dig/er som vill förvärva en fastighet med enorma möjligheter! Här har ni hela åtta byggnader med möjlighet till att skapa något nytt och fantastiskt inför framtiden i form av exempelvis uthyrning av hyresrätter, konferenser, B&B och restaurang. Läget på fastigheten är optimal med Hassela Golfklubb som närmsta granne med sin 18-hålsbana. Sjön med badbrygga för soliga och varma dagar. Hassela Ski Resorts skidanläggning endast 10 minuter bort.

Här får ni verkligen en riktig "bullerby-känsla" och vem blir inte lockad av att köpa en helt egen Bullerby? Här kan ni skapa ett framgångsrikt och unikt koncept med natur- och sjönära bostäder i form av hyresfastigheter eller en restaurang med logi och konferensverksamhet där ni kan erbjuda flertal upplevelser i närområdet med skidåkning, skoteråkning, vandringar, islandshästsridning - Hasselabygden har enormt mycket att erbjuda!

Herrgården erbjuder fantastiskt generösa utrymmen med samlings- och konferensrum, sällskapsrum, möjlighet till restaurangkök och stor matsal. Uppvärmning via bergvärme. Utöver det har ni villor perfekt för långtidsuthyrning, flerfamiljshus med möjlighet till hyreslägenheter eller rum för uthyrning. Franshammar är ett område i Hassela som är rik på historia med ett naturskönt område med skog, vatten och ängsmarker.

För dig som är intresserad av att bedriva någon form av verksamhet i Franshammar Herrgård så går det att få hyra enbart Franshammar Herrgård som ett alternativ till förvärv. Möjlighet finns också att bedriva verksamhet i Hassela Golfklubb, ett bra tillfälle till att skapa och bedriva ett helhetskoncept. Hör av dig till ansvarig fastighetsmäklare Maya Sundlöf, 076-49 26 951 för mer information om detta!

Välkommen att höra av dig för information och visning!

Grundinformation

Fastighetsbeteckning
Franshammar 2:5
Typ
Övrig bostad
Upplåtelseform
Friköpt

Interiör

Byggnad

Tomt

Ekonomi

Dokument

Hassela

Hassela är en mindre ort ca 1 timme bort från både Hudiksvall och Sundsvall. Hassela är omtyckt mycket tack vare sin natur med höga berg och vackra sjöar. Hassela har otroligt många olika aktiviteter, rid islandshäst, åk skidor på Hassela Ski, åk på skotersafari, utforska naturen, bada i den uppvärmda utomhuspoolen på sommaren eller ta en utflykt till Ersk-Mats-gården.

Kommunikation

I Hassela finns bussförbindelser mot Bergsjö och Hudiksvall.

Stockholm 36 mil ca. 3,5 timmar.
Gävle 18mil ca. 2 timmar.

Hudiksvall 6mil ca. 1h.

Sundsvall 6mil ca. 1h.


Närservice

Övrigt

Något du funderar över?

Är du intresserad att veta mera, lägga ett bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Maya Sundlöf, ansvarig mäklare

Reg. Fastighetsmäklare

Franchisetagare Hälsingland

076–492 69 51

maya.sundlof@hoomemakleri.se

Kajsa Barkholt Nord, extra kontakt

Reg. Fastighetsmäklare

Franchisetagare Hälsingland

076-4926952

kajsa.b.nord@hoomemakleri.se

Boendekalkyl

Räkna på detta hem

kr
kr%
kr
%
Lånebelopp
3 825 000 kr
Ränta/månad
0 kr

Välj vilken ränta du vill räkna med på ditt bolån. Mer information om vilken ränta du kan få på ditt bolån hittar du hos din bank.

Glöm ej att testa en lite högre ränta för att beräkna om hushållet klarar en framtida förändring av räntenivån.

Ränteavdrag
0 kr

Ränteavdraget innebär förenklat att 30 % av den totala räntekostnaden kan dras av som skattereduktion från dina inkomster. För belopp över 100 000 kr är skattereduktionen 21 %.

Amortering
0 kr

Amortering är en återkommande avbetalning på ditt bolån. Beloppet betalas ihop med räntan och vanligtvis sker det månadsvis.

Hur mycket hushållet behöver amortera på bostadslånet beror på belåningsgraden och hushållets totala inkomst.

Bolån som utgör mindre än 50% av bostadens värde - 0% i amortering. Bolån mellan 50 - 70% av bostadens värde - 1% i amortering. Bolån som utgör mer än 70% av bostadens värde - 2% i amortering.

Utöver detta behöver hushållet amortera ytterligare 1% per år om lånet är på mer än 4,5 gånger hushållets totala årsinkomst före skatt.

Driftkostnad
25 708 kr

Driftskostnad inkluderar exempelvis el, uppvärmning, vatten, sophämtning och försäkring.

Exempelkostnad

0 kr/mån

Missa inte ditt drömhem

Låt oss hjälpa dig att hitta det hem du har drömt om. Ta hjälp av våra mäklare.