Mattias Berggren,
ansvarig mäklare

Är du intresserad att veta mera, lägga ett bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Utgångspris7 300 000 kr
TypRadhus
Antal rum5 st, varav 3–4 sovrum
Boarea135,1 m²
UpplåtelseformFriköpt

Trädgårdsmästaren 7, Bünsowska tjärnen

Unikt stadsradhus i tre plan med takterass och trädgård intill Bünsowska tjärnen

Beskrivning

Nu finns en unik möjlighet till ett modernt boende i tre plan med takterass och trädgård i ett av Sundsvalls mest anrika och centrala områden, endast fem minuters promenad från stadskärnan.

Strax väster om Sundsvalls Stenstad och den ståtliga GA-kyrkan ligger Bünsowska tjärnen, omgiven av en vacker liten park med pilträd som hänger ut och speglar sig i vattenytan. Här, i de stillsamma och lummiga villakvarteren, kommer åtta stycken stadsradhus i tre plan uppföras. Planerad inflytt är Q4 2024. Radhusens fasader består av tegel med inslag av trä, vilket ger ett tydligt samband med såväl villabebyggelsen som med kyrkan och de myndighetsbyggnader som omger tjärnen.

Husens vindskyddade entréer vänder sig mot parken i väster med små förgårdar där det finns plats för bilar och cyklar. Väl inne öppnar sig hela bottenvåningen i ett enda stort rum; kök och vardagsrum i ett öppet sammanhang med polerat betonggolv, väl tilltagen takhöjd på ca 2,8 m och stora glaspartier mot trädgården. Här finns plats för en generös altan, odlingsytor och ett uthus. Ett perfekt ställe för morgonkaffe i solen. Intill entrén finns ett badrum med ett litet förrum för tvätt och teknik.

En specialbyggd trappa med svart, pulverlackat metallräcke leder upp till de tre sovrummen, ett badrum och ett litet förråd och högst upp finns en vindsvåning med plats för ateljé, ett arbetsrum eller ytterligare sovrum och med möjlighet till ännu ett badrum. Även här blir takhöjden imponerande ca 2,8 m. Mot väster mot Bünsowska tjärnen ligger en stor terrass med ett kallförråd som också fungerar som insynsskydd och akustiskskärm mot grannarna. Hit kommer solen att hitta även de ljumma sommarkvällarna.

Projektet håller en hög standard från start. Bland annat kommer projektet att byggas på plats vilket innebär att det inte blir tal om några skarvar i golv, väggar och tak som är vanligt i andra projekt. Rummen får en listfri takvinkel på alla plan. Samtliga innerväggar har spånskiva bakom gips och är även ljudisolerade, innerdörrarna är massiva och mellanbjälklagen erbjuder stegljudsisolering. Uppvärmning sker genom vattenburen golvvärme på både entréplan och plan 2 (vattenburna radiatorer på plan 3).

Är du med tidigt i projektet kommer det finnas möjlighet att sätta din personliga prägel på ditt framtida hem. Flera tillval är möjliga att göra i form av kök, golv, kamin, extra sovrum med wc och dusch på plan 3 samt fristående förråd på baksidan (se bilaga Tillval). Förutom det kan du själv välja fritt gällande färg, tapet och kakel/klinker. Vill du välja dyrare material betalar du själv mellanskillnaden på material samt för eventuell extra arbetstid. Du får även möjlighet till en personlig genomgång med en elektriker för egna anpassningar av belysning och finesser.

Utemiljön kommer redan från start vara ordnad. Uppfarten kommer att beläggas med grus och entrén blir av tryckt betong. På baksidan kommer gräsmattan att anläggas och altanen gjutas i betong. Ett plank kommer även att byggas mellan grannarna. Som tillval kan du även välja till att bygga ett fristående förråd med gjuten platta.

Missa inte denna unika möjlighet till ett modernt och stadsnära boende i historiska kvarter. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare med din intresseanmälan för mer information om projektet.

Grundinformation

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 st, varav 3–4 sovrum
Boarea
135,1 m²
Areakälla
Ritningar
Nyproduktion
Ja

Interiör

Byggnad

Tomt

Ekonomi

Dokument

Trädgårdsmästaren

Denna bostad är en del av ett större koncept. Vill du veta mer om projektet Trädgårdsmästaren på Rektorsgatan eller hitta fler av de bostäderna som erbjuds här?

Bünsowska tjärnen

Bünsowska tjärnen är en lugn och lummig oas mitt i Sundsvall, med endast fem minuters promenad från Stenstan.

Bünsowska tjärnen

Tjärnen har fått sitt namn efter Friedrich Bünsow som kom att bli Sveriges rikaste man efter Alfred Nobel i slutet på 1800-talet. Trämagnaten Bünsow lät uppföra sin mycket påkostade trävilla där Kyrkans hus står idag. Som många andra byggnader totalförstördes tyvärr denna byggnad under Sundsvallsbranden 1888, men det var inget som påverkade Bünsow som redan i början av 1880-talet låtit uppföra anrika Merlo Slott i Skönvik. 1886-1888 lät Bünsow även bygga Bünsowska huset, beläget på Strandvägen i Stockholm.

Att området präglas av historia råder det inga tvivel om. Gustav Adolfs kyrka som sträcker sig mot skyn och som blivit ett tydligt landmärke för Sundsvall ritades av dåvarande stadsarkitekt Gustaf Hermansson. Hermansson, som även ritat anrika Holmströmska och Grahnska huset på Stora Torget efter tyska renässansens tegelarkitektur, följde gotikens ideal när han ritade GA-kyrkan. Givetvis med tegel som materialval. Gotiken härstammar från Frankrikes tidigmedeltida katedraler, där Notre Dame i Paris är det främsta exemplet.

Runtomkring tjärnen finns även flera bostadshus där nästan alla byggnader är större arkitektritade jugendvillor i 1,5 plan. Villorna är putsade eller har träpanel med ljusa kulörer. Möjligheten att köpa ett hus efter Rådhusgatan, Rektorsgatan eller Södra Tjärngatan uppstår sällan varför fastigheter på dessa adresser är extremt eftertraktade.

Om du prioriterar stadens alla möjligheter men ändå vill bo i ett lugnt och lummigt område är det självklart att bosätta sig vid Bünsowska tjärnen. Sundsvalls innerstad, Stenstan, är en av Sveriges vackraste och bäst bevarade sekelskiftesmiljöer. Här är det restaurangtätt och ett flertal restauranger ingår i White Guide.


Kommunikation

Bussförbindelserna är mycket goda med närmsta busshållplats inom 100 meter.


Närservice

Parkering

Något du funderar över?

Är du intresserad att veta mera, lägga ett bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Mattias Berggren, ansvarig mäklare

Reg. Fastighetsmäklare

VD, medgrundare och delägare

072–085 40 40

mattias.berggren@hoomemakleri.se

Boendekalkyl

Räkna på detta hem

kr
kr%
kr
%
Lånebelopp
6 205 000 kr
Ränta/månad
0 kr

Välj vilken ränta du vill räkna med på ditt bolån. Mer information om vilken ränta du kan få på ditt bolån hittar du hos din bank.

Glöm ej att testa en lite högre ränta för att beräkna om hushållet klarar en framtida förändring av räntenivån.

Ränteavdrag
0 kr

Ränteavdraget innebär förenklat att 30 % av den totala räntekostnaden kan dras av som skattereduktion från dina inkomster. För belopp över 100 000 kr är skattereduktionen 21 %.

Amortering
0 kr

Amortering är en återkommande avbetalning på ditt bolån. Beloppet betalas ihop med räntan och vanligtvis sker det månadsvis.

Hur mycket hushållet behöver amortera på bostadslånet beror på belåningsgraden och hushållets totala inkomst.

Bolån som utgör mindre än 50% av bostadens värde - 0% i amortering. Bolån mellan 50 - 70% av bostadens värde - 1% i amortering. Bolån som utgör mer än 70% av bostadens värde - 2% i amortering.

Utöver detta behöver hushållet amortera ytterligare 1% per år om lånet är på mer än 4,5 gånger hushållets totala årsinkomst före skatt.

Exempelkostnad

0 kr/mån

Missa inte ditt drömhem

Låt oss hjälpa dig att hitta det hem du har drömt om. Ta hjälp av våra mäklare.